IBS Logotyp

Om IBS

Stor flexibilitet

Korta beslutsvägar är utan tvekan en viktig del i IBS Byggnadsställningars framgångskoncept. Vikten av flexibilitet och lyhördhet mot kund prioriterades redan från starten 1978, av företaget som är familjeägt i andra generationen.

Företagets första kund var kärnkraftsanläggningen i Oskarshamn, OKG AB. Kvalitetsribban sattes alltså mycket högt från början. Kvalitetskrav som företaget har applicerat med stor framgång inom alla övriga typer av förekommande ställningsbyggnation.

Med utgångspunkt från Oskarshamn har företaget expanderat genom tillskapandet av depåer med kontor i Göteborg, Norrköping, Linköping, Ringhals, Kalmar och Södra Cell, Mönsterås. Allt talar för att den positiva utvecklingen håller i sig, något som ger förutsättningar för att företaget omsättningsmässigt passerar 200-miljonersgränsen inom en snar framtid.

Företaget sysselsätter redan 150 medarbetare på årsbasis, en siffra som stiger till drygt 300 under högsäsong.

Under åren har IBS spelat en betydande roll vid en rad omfattande och ibland spektakulära entreprenader. Några bra exempel är renoveringen av Ölandsbron, St 1:s raffinaderi, Göteborg, centralstationerna i Göteborg och Norrköping, SAAB Arena i Linköping och naturligtvis 100-tals entreprenader relaterade till fastighetsbranschen.