IBS Logotyp

Hårdsatsar i Göteborg

15 februari 2016

IBS växer i Göteborgsregionen. Senaste steget i expansionen är att företaget har köpt en fastighet i Landvetter. – Ett stort lyft för hela verksamheten på västkusten, konstaterar arbetsledaren Berndt Lindberg.

Under de senaste 12 åren har IBS utgått från en depå i Utby, Partille kommun på arrenderad mark. Men nu har IBS växt ur kostymen. Efter en genomlysning av marknaden fanns till slut företaget en ändamålsenlig fastighet med ett strategiskt bra läge.

Den nya lokalen ligger i Björröd, som är beläget i Härryda kommun i direkt anslutning till Landvetter. Övertagandet av lokalen sker i början av maj.

Fastigheten är på cirka 6 700 kvadratmeter. 1 800 kvadratmeter utgörs av lager, kontor och omklädningsrum, något som innebär en dryg fördubbling av nuvarande faciliteter.

Flytten till nya lokaler är strategisk ur flera olika aspekter. Den nya fastigheten ligger i ett mycket expansivt område, flygplatsen ska byggas ut, ett nytt köpcenter är på gång liksom flera andra intressanta byggnationer. Rent logistiskt förbättras också IBS förutsättningar. Och så blir förstås allt mer lättarbetat för medarbetarna, inte minst tack vare stora lagringsytor,.

– Flytten ger oss goda möjligheter att expandera ytterligare i regionen, som är en av Sveriges mest byggintensiva säger IBS vd Daniel Asp.